Ana sayfa » 2021 Programlar » Hitabet Kulübü
Çevrimiçi İnteraktif Atölye
Covid-19 pandemi sebebi ile belirsiz bir süre boyunca fiziksel olarak bir araya gelmek mümkün olmadığı için OkulDışı olarak ‘çevrimiçi’ atölye ve eğitimleri daha interaktif hâle getirmek için güz döneminden itibaren farklı disiplinleri barındıran ve katılımcıların ihtiyaç duyduğu sosyal ortamı oluşturacak interaktif atölyeler kurmaya karar verdik.
Mevcuttaki eğitimlerimizi yeni müfredatlar ile yeni konseptimize adapte ediyoruz. Bunlardan ilki Hitabet Kulübü
Hitabet Kulübü
OkulDışı Hitabet Kulübü, topluluk önünde konuşma eğitimi ve kişilerin hitabetini oyunlar, çalışmalar ve egzersizler ile geliştirmelerini sağlayacak atölyeleri kapsamaktadır.
Hitabet Kulübü’nün çalışmalarına katılımcılar istedikleri haftadan itibaren dahil olabilirler.
Kulüp için her ay (4 hafta) aidat verilecektir.
Yavuz Yiğit
OkulDışı Kurucusu
Yavuz Yiğit, Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret, Antwerp Üniversitesi’nde Uluslararası İletişim okudu. Cambridge Üniversitesi’nde münazara, hitabet, liderlik, sosyal girişimcilik konularında eğitimler aldı. 10 farklı ülkede 200’den fazla projede yer aldı. TEDX Ankara dahil olmak üzere Türkiye genelinde binlerce konuşma yaptı. Ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında şampiyonluklar elde etti. Eğitim verdiği öğrencileri Dünya Arapça Münazara Şampiyonluğu da dahil 50’den fazla kupa kazandı. Öğrencilere, iş insanlarına, gazetecilere, siyasilere hitabet ve tartışma teknikleriyle ilgili dersler verdi. OkulDışı’nın kurucusu ve Münazara Hitabet Derneği başkanıdır.
Fatih Marchal
Tiyatro Oyuncusu, Eğitmen
Paris Ouest Nanterre Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları bölümünden mezun oldu. Erasmus programı ile geldiği Galatasaray Üniversitesi’nde tiyatro topluluğuna katıldı. Sahne üzeri ve arkasında birçok oyunda görev aldı. 2017-18 sezonunda Jacques Lecoq pedagojisini temel alan Harolab’ta fiziksel tiyatro eğitimi aldı. Özel tiyatro topluluklarında yönetmen yardımcılığı yaptı. Aynı zamanda Galatasaray Tiyatro Topluluğu’nu eğitmenliğini yapmaktadır. Bunun yanı sıra şirket ve liselere de tiyatro eğitimi vermektedir. Bu sezonda GSÜTT ile “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” oyununu sahneye koydu.
Ramazan Boyunca: 17 Nisan – 8 Mayıs Cumartesi
Saat: 15.00 – 17.00
Ramazan Sonrası: 20 Mayıs’tan itibaren her Perşembe
Saat: 20.30 – 22.30
Atölye Eğitmeni: Fatih Marchal & Yavuz Yiğit
Perşembe 20.00 – 22.00
Kulüpte yapılan çalışmalar için bazı örnekler aşağıdaki gibidir. Atölye yürütücüsü ilgili haftanın çalışmasını değiştirebilir.
Örnek Çalışmalar:
1. Neden Konuşuruz?
2. İletişim Biçimleri
3. Retorik I : Konuşmaya Duygu Katma
4. Retorik II : Konuşmanın Unsurları
5. Satış Günü
6. Mezuniyet Günü
7. İkna
8. Münazara
9. Başkanlık Konuşması
10. Asansör Konuşması
Kulüp Aidatı ( 4 Haftalık): 150 ₺
Mekân
Zoom Uygulaması