Ana sayfa » 2020 Eğitimlerimiz » Nerede Lazım Olacak? : Eğitmenler İçin Ders Tasarımı Atölyesi
Nerede Lazım Olacak? atölye serisi eğitimcilerin derslerinde oyunlaştırma ve hikâyeleştirme ile kalıcı öğrenme ortamını oluşturmalarına ve öğrenmeyi eğlenceli bir sürece çevirmelerine yardımcı olur.
Sadece atölye/aktivite nasıl yazılır değil, bunu yaparken nelere dikkat edilmelinin de ele alınacağı bu atölye serisinde, branşı ne olursa olsun tüm eğitimcilerin sınıf ortamlarında öne çıkmalarının ve zenginleştirilmiş bir öğrenme ortamı oluşturmalarının yolları aranır. Eğitimciler atölyenin sadece katılımcısı değil aynı zamanda uygulayıcısıdır da.
Eğitimin Hedefleri:
Eğitim Tamamlama Kriterleri:
Ferdi Ünal | Fen Bilgisi Öğretmeni, Bilim Atölyesi Eğitmeni
1991, İstanbul doğumlu olan Ferdi ÜNAL, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıllarda Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünden almış olduğu eğitimini de tamamladı. Öğretmenlik yaşamına İstanbul’da bir devlet okulunda başladı.
2016 – 2018 yılları arasında ASFA Kolejinde Fen Bilimleri Öğretmenliği ve Atölye Müfredat Yazımı, Atölye Eğitmenliği ve Atölye Eğitmen Eğitimi pozisyonlarında görev aldı. 2019 yılı itibariyle Nun Kolejinde Fen Bilimleri Öğretmeni ve Sürdürülebilir Yaşam Hareketi Temsilcisi olarak görevine devam etmektedir.
Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı ( IB PYP ) ile adaylık ve yetkilendirme sürecini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden almış olduğu eğitim ile deneyimledi ve sertifikalandırdı. Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programı ( IB MYP ) eğitimini ise Nun Koleji’nde almaya devam etmektedir.
Sosyal Medya üzerinde “Fencinin Etkinlik Günlüğü” isminde yer alan hesaplarıyla öğretmenliğe dair tecrübelerini paylaşmaktadır.
Öğrenci olduğu yıllarda almış olduğu eğiticilik sertifikası ile Halk Eğitim Merkezleri ve çeşitli kuruluşlarda Diksiyon ve Etkili Hitabet eğitimleri verdi. Birçok eğitim derneği ve kuruluşunda Bilim Atölyesi kapsamında çeşitli öğretmen eğitimleri düzenledi.
Bahçeşehir Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nihal Yurtseven ve ekibinden almış oduğu UbD ( Understanding by Desingn ) eğitimi ile ders içeriğine bakışı ve kurgulama stratejsi tamamen değişmiştir. Öğretmenlik yaşamını beden dili, sosyal hayatta iletişim, etkili iletişim stratejileri, etkili sunum teknikleri, etkili ders tasarımı ve oyunlaştırma gibi pek çok alanda eğitimlerle zenginleştirdi.
Aktif bir şekilde düzenlemiş olduğu eğitmen eğitimleri;
Tarih: 8 – 29 Mart
Gün: Pazar 15:00 – 17:00
(Son atölye bitiş saati 19:00)
Toplam Saat: 10
Atölye Programı:
1.Atölye:
Uygulamalı Atölye: “Kriptoloji Atölyesi”
Atölyenin Konusu : “Öğrenciye Rol Verme”
Atölye Süresi: 60 dakika + 60 dakika
2.Atölye:
Uygulamalı Atölye: “Adli Tıp Atölyesi – Olay Yeri İnceleme ”
Atölyenin Konusu : “Probleme Dayalı Senaryolar”
Atölye Süresi: 60 dakika + 60 dakika
3.Atölye:
Uygulamalı Atölye: “Mimarlık Atölyesi”
Atölyenin Konusu: “Disiplinlerötesi Ders Tasarımı” Atölye Süresi: 60 dakika + 60 dakika
4.Atölye:
Uygulamalı Atölye: “Hız Kesen Yollar STEM Atölyesi” Atölyenin Konusu: “STEM Temelli Ders Planları” Atölye Süresi: 60 dakika + 60 dakika
Kontenjan: 20
Ücret: 500 ₺ + KDV